به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، امروز در پیش نشست بیست و سومین اجلاس نماز، در سازمان تبلیغات اسلامی تهران با اشاره به نمونه هايی از ارتباط مستقيم نماز با زندگي انسان، اظهارداشت: نماز با خود انسان، فرزندان، همسايگان، درحج و جهاد، شادی ها وغصه ها، گردش و سفر، با محرومين، انتخاب راه درست، ولايت پذيری، سلامت جسمی و روحی، تفقد ازديگران، مشورت و خرد جمعی و بسياری از امور ديگر ارتباط دارد و گره خورده است.
وی افزود: نماز از آن دسته عبادت هایی است که سرو صدا و فریاد می خواهد. ۵ دقیقه نماز می خوانیم، ولی برای آن ۵ دقیقه هم باید با صدای بلند در پشت بام اذان بگوییم. براین اساس تبلیغات نماز باید زیبا باشد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به ضرورت اهتمام رسانه به ویژه صدا و سیما به ترویج فرهنگ نماز، ادامه داد: همان طور که جسم مان مریض می شود، روح مان هم ممکن است، بیمار شود. در قرآن کریم آمده است "فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ" قلب بعض افراد مریض است. نماز انسان را از فحشا و منکر و گناهان دیگر باز می دارد، قلب های مریض را شفا و به انسان قلب سلیم می بخشد.
وی اضافه کرد: اگر امروز برای تربیت دینی فرزند مان هزینه کنیم، فردا برای آزاد کردن او از زندان یا برای رهایی ازاعتیاد هزینه نمی کنیم، چرا که فرزندی که درست تربیت شود، معتاد، دزد و خلاف کار نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: نماز برای انسان مثل اکسیژن است که باید با آن نفس کشید و زندگی کرد.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان این که اقامه نماز اوضاع اقتصادی را بهتر می کند، گفت: امروزمی بینیم مسوولان اقتصادی روی فرمول های مادی حساب می کنند، اما در قرآن کریم فرمول هایی وجود دارد که می فرماید اگر تقوا داشته باشید، برکات و نعمت ها به شما روی می آورد.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات فراوان و خوبی برای ترویج فرهنگ نماز صورت گرفته و ازجمله آن ها برگزاری ده ها هزار نماز جماعت در مدارس، ورود موضوع نماز در کتاب های درسی، برگزاری نمازهای جماعت در دانشگاه ها و چاپ صدها کتاب درباره نماز است، اما این فعالیت ها هنوز کافی نیست.
این مفسر قرآن با اشاره به اهمیت اجلاس نماز، یادآورشد: تنها اجلاسی که مقام معظم رهبری هر ساله برای آن پیام می دهند، همین اجلاس نماز است. در این اجلاس رئیس جمهور هر سال صحبت می کند. ائمه جمعه، مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و دانشگاه ها در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان ای نکه اولین سوال قیامت درباره نماز و آخرین وصیت و پیام انبیا نیز در مورد نماز است، تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که صرف پرداختن به تحصیلات بچه ها کفایت نمی کند؛ زیرا والدینی که فرزندان نماز خوان تربیت نکنند، چیزی برای آخرت خود ذخیره نکرده اند.
رئیس ستاد اقامه نمازکشور تصریح کرد: برای اولین بارامسال سازمان تبلیغات اسلامی کمیته علمی و سازمان صدا و سیما کمیته اطلاع رسانی این اجلاس را برعهده گرفت. ۱۸۰۰ مقاله به دبیرخانه رسیده که امیدوارم با داوری ها مقالات برگزیده را معرفی کنیم. ۱۰۰ مقاله سفارشی هم ارائه شد.
وی ادامه داد: ۵ پیش اجلاس در استان های اردبیل، تهران، فارس، کردستان و هرمزگان و همچنین در کلیه شهر های خوزستان برگزار شد. نمایشگاهی هم در اهواز در کنار محل اجلاس برپا خواهد شد که جدیدترین محصولات و تولیدات فرهنگی درباره نماز در آن ارائه می شود. امیدوارم بتوانیم هرسال از سال گذشته موفق تر باشیم و در یکسال آینده به شاخص ها و نمادهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز برسیم.
*"نماز و تعالی فرهنگی"؛ شعار اجلاس بیست و سوم
در ادامه این نشست، حجت الاسلام علی دارابی، جانشین کمیته علمی اجلاس نماز نیز در سخنانی گفت: شعار این اجلاس با توجه به شعار امسال که "اقتصاد وفرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی" است، «نماز و تعالی فرهنگی» انتخاب شد.
وی ادامه داد: در زمینه مقالات نماز در ۶ محور اصلی و ۵۱ محور فرعی فراخوان داده شد که محورهای اصلی شامل مفهوم شناسی تعالی فرهنگی در پرتو نماز، مبانی و اصول تعالی فرهنگی در پرتو نماز، سیاست ها و راهکارهای تعالی فرهنکی در پرتو نماز، شاخص ها و نمادهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز، آثارو دستاوردهای تعالی فرهنگی در پرتو نمازو موانع و آسیب شناسی فرهنگی در پرتو نماز بود.
حجت الاسلام دارابی در پایان گفت: فرصت ارسال مقالات ابتدا تا پایان آبانماه اعلام شد، اما به دلیل استقبال زیاد تا ۱۰ آذر تمدید گردید.
شایان ذکر است، بیست و سومین اجلاس سراسری نماز روزهای ۱۰ و ۱۱ دی ماه، با پیام مقام معظم رهبری در شهر اهواز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام